Vraag en aanbod

We laten ons inspireren door  “das bewegte Klassenzimmer”, een bewegelijke manier van omgaan met de klas en het klaslokaal. In dit concept wordt veel gewerkt vanuit de kring. de meubels zijn zo gemaakt dat ze gemakkelijk opzij gezet kunnen worden, gestapeld of omgedraaid (evenwichtsbalken) kunnen worden. De kinderen kunnen er op zitten, op staan en met een kussen op de grond aan zitten. De zithouding van de kinderen wordt veel actiever. Als leerkracht wordt je uitgenodigd om veel meer te bewegen met de kinderen. Het meubilair bestaat uit bankjes en kussens. Die bankjes wil een vader voor ons maken. Er zijn er al drie geschonken maar we hebben er nog minstens drie nodig. Kosten: rond de 170euro per stuk.

            DSC06004    DSC05620    DSC05615

Wij zijn op zoek naar:

  • bedrijven die het belang inzien van goed onderwijs en ons willen ondersteunen. Wij als burgers zijn en maken de maatschappij. Vaak wordt er verzucht door collega’s in het veld ‘de overheid’, ‘de inspectie’ weerhoudt ons van hoe we het werkelijk willen. Ons inziens is iedere burger verantwoordelijk voor hoe het onderwijs is en kan ieder mens bijdragen aan een verbetering daarvan. Maar dan moeten we wel in actie komen! Kan ieder van ons doen. Bijvoorbeeld door geld te schenken aan onderwijs waar je wel achter staat! Het mede mogelijk te maken. Winst uit bedrijven beschikbaar stellen voor goed onderwijs bijvoorbeeld! Maak met je bedrijf het verschil ! Alles helpt en telt!
  • een goede (en goedkope) zaal op loopafstand met piano (voor euritmie en toneel)
  • financien om vakleerkrachten aan te kunnen stellen
  • schenkgeld en/of renteloos leengeld voor twee lokalen
  • mensen die onze documentaire nog meer onder de aandacht willen brengen

Verder leeft altijd de wens om de schoonheid en het belang van het op deze manier met kinderen te werken te verwoorden. De wens om anderen te inspireren. De wens om ervoor te zorgen dat meer leerkrachten voor goed onderwijs durven gaan staan. De wens dat de maatschappij daaraan gaat bijdragen. Wij bieden aan:

  • workshops, inspiratiemiddagen/avonden voor leerkrachten
  • cursus opvoed- en werkstijlen

We kunnen heerlijk koken en bakken en verzorgen met plezier met de kinderen de catering voor lunch, borrel of verjaardagen. DSC04856